Melkkos

Thu, May 18, 2006

Resepte (in Afrikaans)Ja, julle het reg geraai.  Ek het toe op melkkos besluit.  ‘n Heerlike tradisionele Suid-Afrikaanse resep wat enige tyd geniet kan word, maar veral heerlik smaak in die winter.  Gedurende die koue aande kan jy ‘n heerlike bord vol warm melkkos geniet met kaneelsuiker wat lekker smelt daaroor geskep. 

Wat is nou lekkerder, vra ek vir julle almal.  As jy dit nog nooit probeer het nie, kan ek nou vir julle vertel dat julle iets fantasties mis.  Probeer gerus die resep.

Bestandele:
1 koppie meel
1 1/2 eetlepel harde botter
‘n Knippie sout
2 1/2 koppies melk

Metode:
1. Vryf die botter by die meel in en voeg die knippie sout hierby.
2. Bring die melk tot kookpunt op die plaat en voeg die botter en meel mengsel bietjie op ‘n slag by.
3.  Draai die plaat tot op ‘n lae hitte en kook vir omtrent 5 minute terwyl jy die mengsel baie gereeld roer.
4.  Sprinkel kaneelsuiker bo-oor die melkkos en eet warm.

Jy sal net eenvoudig hierdie heerlike resep geniet.  Probeer dit gerus, jy sal nie terleurgesteld wees nie!

,

13 comments on “Melkkos

 1. Dankie tog ek het resep gevind. werk in yskoue London en vries my t… af. Vanaand gaan ek melkkos eet. Thanks

 2. Laat weet hoe die melkkos gekom het en of jy dit geniet het. Ons kry net so koud hier in die noorde van England en op die oomblik is dit baie koud.

  Melkkos is ‘n goeie idee, ek sal dit vanaand maak.

 3. Hi daar,

  Dankie vir die resep. Ons het dit met die begin van die Chinese Nuwe Jaar van die “OS” vir 2009 hier in Wuxi China probeer. Dit het baie goed uitgekom en ons het Chinese noedels bygevoeg. Dit was heerlik hier in die koue en in die verre vreemde om tuisgemaakte noedels te kon geniet.

  Dit was heerlik.

  Groete vanuit koue China.

  Gawie & Petro Liebenberg
  Wuxi

 4. mense hier uit sonnige SUID-AFRIKA,(winter tyd) dankie vir die melkkos resep, ons dink aan julle.

  groete

  JOEY

 5. Baie dankie!! Ons mis SA maar gelukkig is die kos nogsteeds beskikbaar. Hoop dit gaan sommer heerlik in SA. Ek hoor op RSG dat dit maar BIAE koud is daar in ons lieflike sonnige SA!!!

  Groete daar en geniet!

 6. Hi daar,

  Sommer net ‘n notajie omdat ek verlang. Ek wil so graag Desember kom kuier.

  Praat later
  Lief vir julle
  moedertjie

 7. Hi Moedertjie

  Ons sal beslis ‘n plan maak met die kuiertjie in Desember, geen probleem nie. Lief vir ma en baie geluk! Ma se boodskap het toe deurgekom, mooi gedoen. Ek moet eers die briefie goedkeur voor dit op die website verskyn.

  Praat later! Lief vir ma

 8. Ons sal more uit SA trek agv die geweld, ons soek werk in london of UK, maar dit gaan ook maar oor “who you know” maar die melkkos was heerlik veral omdat dit al seker ‘n week lank reen in Pretoria. Baie dankie vir die melkkos resep. Probeer my perpermint tert. OlyWhip room (styf geklop) en meng die room met gekookte of caramel kondensmelk, raster peppermint sjokolade in die mengsel maar los so bietjie sjokolade oor om bo-oo te strooi. Pak tennis beskuitjies en kondensmelk mengsel in lae en strooi heelbo weer peppermint sjokolade. In yskas en eet heerlik so uur later.

 9. Hi Charmaine

  Ek is bly jy het die resep geniet. Ek is op die oomblik in Suid-Afrika. Ek en my met met ons 2 kinders bly die afgelope 5 jaar in Vereeniging. My man is van UK, ons geniet net die lewe hier meer. Ons sal dalk binnekort weer moet teruggaan oor persoonlike redes maar ek wens ek kan hier bly… Familie en vriende vir my is baie belangrik en ek kan nie ‘n lewe vir my kinders daarsonder voorstel nie.

  Ek sal beslis jou peppermint tert probeer, baie dankie!! Sterkte aan julle en groete uit ‘n nat SA :)

 10. Hi julle. Ons is in Swede. Al 13jaar. Mis SA
  soos sonskyn…ALTYD. Ek hou by jou Lizel. Dis nie
  lekker om kinders sonder familie groot te maak nie.
  wens ek kon d horlosie terug draai. Maar ons sien darem mekaar
  1 keer per jaar. Dankie v die resepte. Ek geniet dit. Sterkte v almal.

 11. Hi Gill!!

  Goed om van jou te hoor so ver weg…. Kan seker maar lekker koud word daar in julle geweste… Ek stem met jou saam. Is maar soms moeilik hier in ons pragtige sonskynland, maar ek glo nie my kinders kan gelukkiger wees op enige ander plek nie. Hulle speel heeldag met hul nefies, is buite en ek sien hulle eers as ek hulle gaan roep vir hulle bad….

  Hulle praat graag met ouma en ons het die heerlikste braais waaraan jy ooit sou kon droom. My seuntjie het laas week sy 5de verjaarsdag gevier saam met familie en vriende met ‘n springkasteel. Hy het ‘n perfekte dag gehad.

  Ons dink aan julle en ‘n wonderlike sonskyngroete vanuit Suid-Afrika :)

 12. Hi Mariasha

  Hoop jy het die melkos baie geniet so op oukersaand…. Waar bly jy? Laat weet hoe dit gekom het en of julle Kersfees geniet het :)
  Lekker dag en groete uit sonnige Suid-Afrika

  Lizel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.